Introductie

In de huidige samenleving en binnen organisaties en bedrijven heeft de hoeveelheid digitale informatie een vlucht genomen. Zeker nu ook het digitaliseren van papierstromen gemeengoed is geworden.

Alle documenten en informatie wordt (vaak dubbel) opgeslagen “zodat we niets kwijtraken of vergeten”. Daarnaast zit kennis in de hoofden van medewerkers opgeslagen die U verliest op het moment dat zij de organisatie verlaten.

Werd in vroegere tijden aandacht besteed aan het netjes ordenen van documenten in (archief)mappen onder leiding van een archivaris of afdelingssecretaresse, nu is iedere medewerker zelf verantwoordelijk voor het opslaan van zijn notities, rapporten en gegevens met een wildgroei van opslaglocaties (e-mail, gedeelde schijven, databases) als gevolg.

De opgeslagen documenten en informatie zijn niet meer vindbaar en medewerkers zijn gedoemd om veel tijd te besteden aan het vinden van de aanwezige informatie met als gevolg dat veel werk opnieuw wordt gedaan en verkeerde conclusies worden getrokken.

Informatie en kennis gaat verloren.

Welkom in de wereld van informatiebeheer en -ontsluiting waarbinnen het gebruik van de aanwezige documenten, informatie én kennis voorop staat. Zoeken, vinden en delen van informatie en kennis moet makkelijker en effectiever worden gemaakt.

Hebben U en uw medewerkers moeite met het vinden van documenten en informatie?
Wilt U meer waarde halen uit de zo zorgvuldig opgeslagen en beheerde informatie?
Wilt U informatie omzetten in een concurrentievoordeel?

Edwin Stauthamer is een adviseur die zijn sporen op het gebied van Enterprise Search en Informatie-architectuur heeft verdiend. Door jarenlang werkzaam te zijn binnen deze vakgebieden bij diverse organisaties heeft hij een brede blik en diepgaande kennis opgedaan. Hij is een onafhankelijk informatie-expert die u kunt inzetten om op een hoger nivo van “Information Access” te komen.

Wilt U weten hoe u beter gebruik kunt maken van uw informatie en welke stappen U kunt zetten om tot een effectieve en efficiënte projectuitvoering te komen?

Neem dan contact op met Edwin Stauthamer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *